Να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων του Νομού Χανίων ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Την ανάκληση των αποφάσεων για συγχωνεύσεις τμημάτων και τον «υποβιβασμό» σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία και Μανωλάκου Διαμάντω.

Στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι: «το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που πλήττει τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, προωθούν τις αναδιαρθρώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Προχωρούν σε γενικευμένες συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων και υποβιβασμό σχολείων σε όλη την Ελλάδα, αντί για την αποσυμφόρηση των σχολείων και τη δημιουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές, εν μέσω του 4ου κύματος πανδημίας».

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ειδικότερα στον Νομό Χανίων, από τα στοιχεία που δημοσιεύονται, κινδυνεύουν ήδη τμήματα στα Λύκεια: Κολυμπαρίου, Αλικιανού, Βουκολιών, στο 6ο Γυμνάσιο Χανίων και στα Δημοτικά σχολεία: 1ο Κισάμου, 1ο Κουνουπιδιανών, 2ο Χανίων, 2ο Σούδας, Ταυρωνίτη, Πλατανιά, Κολυμπαρίου, Ασκύφου, Χρυσοπηγής, Αγίας Μαρίνας. Επίσης, αποφασίστηκε ο υποβιβασμός του δημοτικού Καντάνου, το οποίο είναι δυσπρόσιτο και φοιτούν τα παιδιά από τις ορεινές περιοχές του δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:
• Να μην υποβιβαστεί κανένα σχολείο και να μη συγχωνευτούν τμήματα στα σχολεία του Νομού Χανίων. Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
• Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά.
• Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος