Μετoνομάζεται η Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σε σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, μετονομάζεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 η Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα, οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα εισαχθούν στη Σχολή από το ακαδημαϊκό έτος 2021, θα λαμβάνουν, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, δίπλωμα της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, με κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου, είτε «Χημικών Μηχανικών» είτε «Μηχανικών Περιβάλλοντος» ανάλογα με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν στο τέλος του 2ου έτους σπουδών τους.

Η επιλογή κατεύθυνσης θα καθοριστεί με βάση τις δηλώσεις κατεύθυνσης στο 2ο έτος και, αν απαιτείται, και με κριτήρια επίδοσης που θα καθοριστούν από τη Σύγκλητο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ήδη φοιτούντες στην πρώην Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατατάσσονται στην νέα Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, στην κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου «Μηχανικών Περιβάλλοντος».

Τα δύο προσφερόμενα διπλώματα αποτελούν ενιαίους και αδιάσπαστους τίτλους σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master). Επιπλέον, είναι ισότιμα και αντίστοιχα των διπλωμάτων Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος που προσφέρονται από άλλα ΑΕΙ της ημεδαπής και συνεπώς έχουν και τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι φιλοδοξία της νέας Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος είναι να εκπαιδεύσει επιστήμονες μηχανικούς με υψηλά προσόντα, δεξιότητες και υπόβαθρο, για να υπηρετήσουν τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα και την παραγωγική διαδικασία σε θέματα αιχμής που σχετίζονται με τα αντικείμενα του Χημικού Μηχανικού και του Μηχανικού Περιβάλλοντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος