Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Χανίων προχωρά η ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς

Με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων περνά στην επόμενη φάση υλοποίησης η οδός Μονής Γωνιάς, η οποία συνδέει τις οδού Κισάμου και Σελίνου, στη Νέα Χώρα Χανίων.

Η μελέτη ανάπλασης θα υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την έγκριση της χρηματοδότησής της, η οποία ανέρχεται στα 770.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβουλίου υπογράμμισε: «Από τα πρώτα πράγματα, που κάναμε ως δημοτική αρχή, ήταν να εκκινήσουμε τη μελετητική διαδικασία για διάφορους κεντρικούς δρόμους των Χανίων. Ένας από αυτούς τους δρόμους είναι και η μελέτη για την οδό Μονής Γωνιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων», ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε σύντομο διάστημα ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και κυκλοφοριακή μελέτη των οδών Κισάμου και Σελίνου».

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης: «Τους τελευταίους μήνες, συνεργάτες και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, λαμβάνοντας υπόψη και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, μελέτησαν και εκτέλεσαν τις αρχιτεκτονικές και κυκλοφοριακές μελέτες στην οδό, ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση» ενώ αναφορικά με το κόστος των εργασιών διευκρίνισε πως: «Σε περίπτωση, που το κόστος των εργασιών ξεπεράσει τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων».


Οι παρεμβάσεις, που προβλέπονται να γίνουν και που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της οδού Μονής Γωνιάς, είναι μεταξύ άλλων:

• Η εξασφάλιση κίνησης πεζών και προσβασιμότητας, με τη διεύρυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, τον επανασχεδιασμό διαβάσεων πεζών και με νέα υλικά επίστρωσης.
• Η οργάνωση κυκλοφορίας οχημάτων και στάθμευσης με την οργανωμένη κίνηση οχημάτων σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
• Η διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η διαμόρφωση ποδηλατόδρομου στη νοτιοδυτική πλευρά του δρόμου.
• Η δημιουργία «Πάρκων τσέπης» στην ανατολική πλευρά και τοποθέτηση καθισμάτων στη δυτική
• Νέες φυτεύσεις και φωτισμό στα πεζοδρόμια, νέο αστικό εξοπλισμό καθώς και εσοχές για κάδους.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση θα προηγηθεί η υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ