Μάχη της Κρήτης: Στο λιμανάκι της Νέας Χώρας Χανίων τιμήθηκε η μνήμη όσων θυσιάστηκαν

Στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στη μνήμη των φονευθέντων της Νέας Χώρας, παρευρέθηκε χθες, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόταν από τους Aντιδημάρχους, Γιάννη Γιαννακάκη, Μιχάλη Τσουπάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλη Κοτσιφάκη, ενώ στην τελετή παρευρέθηκε και ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Αθανάσιος Σπύρου.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης κατατέθηκε στεφάνι στη μνήμη των φονευθέντων της Νέας Χώρας.

“Σήμερα ακούσαμε ένα κατάλογο 105 ονομάτων, που το καθένα από αυτά έχει μια δύσκολη αλλά ηρωική ιστορία. Κι εμείς σήμερα αυτή την ιστορία τιμάμε, στην ηρωική Νέα Χώρα. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και για την προσφορά των κατοίκων της Νέας Χώρας” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων παρευρέθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος” για την παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Κοπασής 1917-2017. Πτυχές μιας ζωής, σε αυτοτελείς ιστορίες», που αποτελεί την αυτοβιογραφία του αγωνιστή, βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Νίκου Κοπάση. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων μέσω της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος