Κρήτη: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι ανοικτοί εμβολιασμοί – Σε δύο ημέρες έγιναν 2.304 εμβόλια

Σκέψεις για επανάληψη των ανοικτών εμβολιασμών, χωρίς προηγούμενο ραντεβού, κάνουν ήδη στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, μετά την απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία που είχε η “Γιορτή Υγείας”, η οποία οργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού. Περισσότεροι από 2.000 εμβολιασμοί έγιναν το διήμερο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τον κόσμο να αψηφά τη βροχή και το τσουχτερό κρύο και να περιμένει στην ουρά για να εμβολιαστεί.

Κρήτη: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι ανοικτοί εμβολιασμοί – Σε δύο ημέρες έγιναν 2.304 εμβόλιαΧαρακτηριστικά, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, έγιναν 1.098 εμβολιασμοί -υπερδιπλάσιοι από εκείνους που είχαν προγραμματιστεί- ενώ οι υπεύθυνοι, όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, χρειάστηκε να ανοίξουν και δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο και να προμηθευτούν επιπλέον εμβόλια από τα φαρμακεία των μονάδων υγείας και την κεντρική αποθήκη για να μπορέσουν να καλύψουν την αυξημένη προσέλευση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, κατά τη διάρκεια του διημέρου έγιναν 2.304 εμβολιασμοί.
Το Σάββατο (18/12) έγιναν 1.108 εμβολιασμοί, από τους οποίους 534 στο Ηράκλειο, 144 στο Λασίθι, 256 στα Χανιά και 174 στο Ρέθυμνο. Την Κυριακή έγιναν 1.196 εμβολιασμοί, και συγκεκριμένα 564 στο Ηράκλειο, 198 στο Λασίθι, 248 στα Χανιά και 186 στο Ρέθυμνο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως υπογράμμισε η κ. Μπορμπουδάκη, ότι στο Ρέθυμνο, όπου καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Κρήτη, η προσέλευση ήταν μεγάλη, όπως και στο Λασίθι που αντιθέτως παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Κρήτη: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι ανοικτοί εμβολιασμοί – Σε δύο ημέρες έγιναν 2.304 εμβόλιαΠολλοί πολίτες ζήτησαν να επαναληφθεί η δράση των ανοικτών εμβολιασμών, ενώ αίτημα έχουν υποβάλει ήδη και άλλοι δήμοι, όπως της Σητείας και της Φαιστού. Έτσι, όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη, αφού γίνει αποτίμηση της δράσης, η ΥΠΕ προσανατολίζεται, με την έγκριση της επιτροπής εμβολιασμών, να την επαναλάβει το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι στα σημεία που είχαν επιλεγεί, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Χανιά και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ρέθυμνο εμβολιάζονταν με την πρώτη, τη δεύτερη ή την επαναληπτική δόση άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Παιδικοί εμβολιασμοί

Το Σάββατο ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στα επτά από τα οκτώ νοσοκομεία του νησιού, με την προσέλευση να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η κ. Μπορμπουδάκη, τα προγραμματισμένα ραντεβού έγιναν σχεδόν στο σύνολό τους, το ποσοστό των παιδιών που δεν προσήλθε ήταν κάτω του 1%, ωστόσο τα εμβόλια έγιναν στο σύνολό τους, ενώ σε περιπτώσεις όπως στο ΠΑΓΝΗ έγιναν επιπλέον των προγραμματισμένων.
Λόγω της αυξημένης προσέλευσης και προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη αναμονή για τον εμβολιασμό των παιδιών εξετάζεται το άνοιγμα και άλλων εμβολιαστικών γραμμών στο ΠΑΓΝΗ, σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος