Κρήτη: Τραγικό τέλος για 4χρονο προσφυγόπουλο – Δεν άντεξε το ταξίδι για ένα καλύτερο κόσμο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα τετράχρονο προσφυγόπουλο σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης σε απόσταση 50 και πλέον μιλίων, κοντά στη Μάλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το Υπουργείο ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιεί τη διακομιδή ενός τετράχρονου παιδιού και της μητέρας του, προκειμένου να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε και το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών και των γιατρών στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων, το παιδάκι δεν επανήλθε.
Το παιδάκι ταξίδευε με την οικογένειά του με πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από το Λίβανο με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τέλειωσαν τα τρόφιμα και το νερό. Το παιδάκι υπέστη αφυδάτωση και βυθίστηκε σε κώμα. Παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας προσέγγισε το πλοιάριο και τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να βοηθήσουν το 4χρονο κοριτσάκι, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα, ενώ αναζήτησαν βοήθεια.

Αν και το πλοιάριο βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, η χώρα μας ανταποκρίθηκε και έτσι πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της αεροδιακομιδής, χωρίς δυστυχώς να σωθεί το παιδάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 23χρονη μητέρα του παιδιού που χάθηκε παραμένει στο Νοσοκομείο Χανίων σε καλή κατάσταση, ενώ το άλλο της παιδάκι, 1,5 μόλις έτους, έμεινε στο καράβι με τον πατέρα του.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος