Κρήτη: Πιστοποιημένα προϊόντα στο 7ο Agroquality Festival

Τα πιστοποιημένα-ποιοτικά Κρητικά προϊόντα παρουσιάστηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης στο «7ο Agroquality Festival» και στο 4ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αττική.

Το Φεστιβάλ, που αποτελεί θεσμό στην παρουσίαση πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων, έδωσε την ευκαιρία στην Περιφέρεια Κρήτης να προβάλει σε ειδικό περίπτερο τη μοναδικότητα των προϊόντων της σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Η ποιότητα, και η ποικιλία των προϊόντων της Κρήτης που παρουσιάστηκαν, εντυπωσίασε τους χιλιάδες επισκέπτες-καταναλωτές που είχαν την ευκαιρία να τα γευτούν και να ενημερωθούν για τη διατροφική τους αξία, από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, Κατερίνα Ξυδάκη και Μαρία Γιαμπαζολιά.

Κρήτη: Πιστοποιημένα προϊόντα στο 7ο Agroquality  Festival

Στην έκθεση, στο περίπτερο της Κρήτης, παρουσιάστηκαν πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα όπως τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, αλλαντικά, κρασιά κ.α .

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση εντάσσεται στην πολιτική εξωστρέφειας που υλοποιείται για την προβολή και στήριξη των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, που επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας και μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την προβολή και την ποιότητα των προϊόντων του νησιού μας στην έκθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος