Κρήτη: Περιφέρεια – Επιμελητήρια ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Πρόταση για  συνεργασία και συμπόρευση Περιφέρειας, Δήμων και Επιμελητηρίων με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, κατέθεσε η εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της Κρήτης στην Περιφερειακή επιτροπή Ισότητας Κρήτης Ασπασία Λουπάκη, κατά τη συμμετοχή της στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για το θέμα.

Η κ. Λουπάκη, τόνισε ότι η Περιφέρεια, οι Δήμοι αλλά και τα επιμελητήρια του νησιού, μπορούν να αξιοποιήσουν το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουν και με συνεργασία όλων,  να αναδείξουν προτάσεις για τη λύση του προβλήματος μέσα από παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, οργανωμένες συναντήσεις και συζητήσεις σε κάθε Δήμο της Κρήτης.

“Το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, ειδικά στο χώρο εργασίας, επεσήμανε η κ. Ασπασία Λουπάκη, εντείνεται σε περιόδους κρίσης. Πάει «χέρι – χέρι» με τον φόβο της ανεργίας, είναι μια ξεκάθαρη εκμετάλλευση και μάλιστα του χείριστου είδους.

Εκτιμώ πως υπάρχει ανάγκη να ξεκαθαριστούν , σε σημαντικό βαθμό, απλά και ουσιαστικά θέματα για την παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Πιστεύω πως θα μπορούσε να διαμορφωθεί, παράλληλα με τις δράσεις που έχουμε σε εξέλιξη, ένας οδηγός καθοδήγησης και κατάρτισης στελεχών τόσο των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας και των δήμων, όσο και των στελεχών επιχειρήσεων της Κρήτης, γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Εκτιμώ πως η συνεργασία και η συμπόρευση της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων και των Επιμελητηρίων του νησιού, μπορεί να συνδράμει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας ” ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Λουπάκη

Η κ. Λουπάκη είναι  μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χανίων και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) καθώς και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πλατανιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος