Κρήτη: Από τα μελτέμια σε ένα νέο κύμα ζέστης (ηχητικό)

Μετά το Σαββατοκύριακο με τα μελτέμια και την ανάσα δροσιάς, από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη έχουμε ένα νέο κύμα καύσωνα που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητός την Τρίτη και την Τετάρτη, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

Κρήτη: Από τα μελτέμια σε ένα νέο κύμα ζέστης (ηχητικό)

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί με αυξομειώμενες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Πέμπτη 19 Αυγούστου, όπου μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Κρήτης.

Από την Παρασκευή κυρίως επανέρχονται τα μελτέμια που θα επικρατήσουν και το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα στη Νότια Κρήτη.

Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές

Κρήτη: Από τα μελτέμια σε ένα νέο κύμα ζέστης (ηχητικό)

Παράλληλα, ο κ. Λαγουβάρδος εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα περάσει ο χειμώνας στην Εύβοια, μια περιοχή που έχει ούτως ή άλλως έντονες βροχοπτώσεις και για το εάν υπάρξει ο χρόνος να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε τεράστιες εκτάσεις.

Η πρόληψη είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει μείνει πίσω, υπογράμμισε ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κέντρο στο οποίο θα συμμετέχουν οι επιστήμονες που μπορούν με τη τεχνογνωσία και τη γνώση που διαθέτουν, να προσδιορίζουν τις δράσεις που θα αποδειχτούν αποτελεσματικές και θα αποτρέψουν μεγάλες και συχνά μη αναστρέψιμες καταστροφές.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Λαγουβάρδου στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος