Κότινος από την αρχαία ελιά Βουβών για τον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων και άλλους φορείς, πραγματοποίησε την Παρασκευή μια λιτή τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών.
Η τελετή έγινε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί”, μέλη του οποίου, σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό, έκοψαν κλαδί από την Αρχαία Ελιά το οποίο ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, παρέδωσε στην Οργανωτική Επιτροπή ώστε να συνοδεύσει την Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Σάββατο, δρομείς από τον Δήμο Πλατανιά θα μεταφέρουν τον Κότινο από την Μνημειακή Ελιά των Βουβών στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου, πάνω από το Λιμάνι Κολυμπαρίου, όπου στις 19:45, θα συναντηθούν με λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισσάμου και Αποκορώνου, για να καταλήξουν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τόπο αφετηρίας του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, όπου θα ανάψει ο Βωμός του Αγώνα, ενώ την Κυριακή 13 Ιουνίου το πρωί θα γίνει η έναρξη 5ου Μαραθωνίου Κρήτης από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος