Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κ.Υ. Κισσάμου για τα κρούσματα κορονοϊού στον παιδικό σταθμό Γραμβούσας

Ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα με τις Κινητές Ομάδες Υγείας Χανίων, για το θέμα της ιχνηλάτησης των τεσσάρων επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων της covid-19 στον Παιδικό Σταθμό Γραμβούσας και κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους γιατρούς και νοσηλευτές, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου.

Αρχικά θα υποβληθούν σε τεστ όλα τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού Γραμβούσας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων που δεν έχουν έως τώρα ελεγχθεί. Στη συνέχεια, την Τετάρτη θα γίνει το τεστ στους συμμαθητές των παιδιών του προσωπικού του παιδικού σταθμού, στα συγκεκριμένα τμήματα του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου.
Μετά από τα αποτελέσματα αυτών των τεστ, σε περίπτωση επιπλέον θετικών κρουσμάτων, θα προχωρήσει ο ΕΟΔΥ σε περαιτέρω ελέγχους και στην ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Ο Δήμος Κισσάμου – σημειώνει – ότι “είναι σε εγρήγορση και συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΟΔΥ Χανίων, παρακολουθούμε από κοντά όλες τις διαδικασίες, προσπαθούμε να συντονίσουμε και να βοηθήσουμε ώστε να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η ιχνηλάτηση και η επιβεβαίωση όλων των πιθανών κρουσμάτων.
Αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα είναι τέσσερα και περιμένουμε έως αύριο τα αποτελέσματα των τεστ των μελών των οικογενειών των νοσούντων, που υποβλήθηκαν χθες.
Συστήνουμε προσοχή, τήρηση όλων των μέτρων και κυρίως παντού την χρήση μάσκας, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Τα άτομα που είναι θετικά στον ιό καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους είναι ενημερωμένα από τις υγειονομικές αρχές και παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος