Κίσσαμος: Λεωφορείο στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά κινούνταν επί τρία χιλιόμετρα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη στάση του Μελισσοργείου στην Κίσσαμο Χανίων.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κώστας Γεωργακάκης, Αρχικελευστής στο Π.Ν. και εθελοντής στην ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του εντόπισε ότι το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορεύονταν, έβγαζε καπνούς από το πίσω τμήμα του και συγκεκριμένα από τον κινητήρα.

Κίσσαμος: Λεωφορείο στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά κινούνταν επί τρία χιλιόμετραΑμέσως, άρχισε να αναβοσβήνει τα φώτα και να κορνάρει, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τον οδηγό να ακινητοποιήσει έγκαιρα το όχημα, αφού δεν μπορούσε να επιχειρήσει προσπέραση.

Παρά ωστόσο τις προσπάθειές του, ο οδηγός συνέχισε απτόητος και χωρίς να έχει αντιληφθεί τους πυκνούς καπνούς που έβγαιναν. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γεωργακάκη, όσο το λεωφορείο παρέμενε σε κίνηση, η φλόγα από την εξάτμιση δυνάμωνε, το ίδιο και ο καπνός που έβγαινε από το καπό. Τελικά, προκειμένου να σταματήσει το όχημα πριν προκληθεί σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των επιβατών, ο κ. Γεωργακάκης προσπέρασε το λεωφορείο και το σταμάτησε.

Οι επιβάτες κατέβηκαν, παρέλαβαν τις αποσκευές τους και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ωστόσο ο οδηγός, σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσε να λύσει τον πυροσβεστήρα.
Τότε ο κ. Γεωργακάκης απελευθέρωσε τον πυροσβεστήρα και άρχισε την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος