Κινητοποίηση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων – Κατατέθηκε το απολογητικό υπόμνημα των 8 φοιτητών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων φοιτητές, την ώρα που οι οκτώ συμφοιτητές τους κατέθεταν στο πλαίσιο προανάκρισης που ξεκίνησε από μηνυτήρια αναφορά της Κεραμέως στην Εισαγγελία Χανίων. Οι φοιτητές διώκονται με την κατηγορία ότι κατά την διάρκεια κινητοποίησης προχώρησαν σε “αναγκαστικό εγκλεισμό” Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου.

Κινητοποίηση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων – Κατατέθηκε το απολογητικό υπόμνημα των 8 φοιτητών

Οι οκτώ φοιτητές -τρεις από τους οποίους είναι Πρόεδροι Συλλόγων- ρίσκονται αντιμέτωποι με το κακούργημα αρπαγής αλλά και το αδίκημα διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας.

Στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, παραβρέθηκε και ο Γιάννης Ντουσάκης, ο Χανιώτης φοιτητής που πριν λίγο καιρό είχε δεχθεί επίθεση με ευθεία ρίψη κρότου λάμψης στο ΑΠΘ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές τονίζουν: «Δεν θα αφήσουμε στους 8 συναδέλφους μας να τους αποδοθούν τα κακουργήματα για τα οποία απειλούνται με 10 χρόνια κάθειρξη και καμία άλλη ποινική δίωξη. Δεν θα αφήσουμε τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες μας μόνους και μόνες τους απέναντι στο κράτος. Όπως και χθες στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο, έτσι και σήμερα, έτσι και πάντα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους ενάντια στην τρομοκρατία, στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και σε όλες τις πολιτικές που έρχονται να τσακίσουν τις ζωές και το μέλλον μας. Θα βάλουμε φρένο στον αυταρχισμό και στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και των εγκάθετων της μέσα στα πανεπιστήμια που θέλουν να αντιμετωπίζονται οι φοιτητές σαν εγκληματίες και να γίνουν κανονικότητα οι εικόνες αιμόφυρτων φοιτητών μέσα στις σχολές. Οι σκευωρίες σε βάρος των 8 αγωνιστών και αγωνιστριών θα πέσουν στο κενό!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος