Καταγγελίες και μηνύσεις από τον συνήγορο των υπεύθυνων της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά

Τη δική του εκδοχή για την υπόθεση της ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων που βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, δίνει ο συνήγορος υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας κόρης της, οι οποίες παραμένουν προφυλακισμένες.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι συγγενείς που είναι και κηδεμόνες τροφίμων καταθέτουν και ταυτόχρονα καταγγέλλουν, ότι άσχετα άτομα με τους ηλικιωμένους έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες σε βάρος της δομής.

Καταγγελίες και μηνύσεις από τον συνήγορο των υπεύθυνων της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα ΧανιάΣύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, υπάρχουν γύρω στις 15 καταγγελίες γι αυτό το θέμα. Πρόκειται για μακρινούς συγγενείς ή κοντινά μεν μέλη των τροφίμων, αλλά όχι κηδεμόνες τους, μας ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος έκανε παράλληλα γνωστό ότι σήμερα Τετάρτη κατέθεσαν δύο άτομα, ενώ έπονται οι καταθέσεις 2 ή 3 μαρτύρων υπεράσπισης αύριο Πέμπτη.

Η υπεράσπιση έχει προτείνει 77 μάρτυρες, εκ των οποίων 14 έχουν προσκομίσει ένορκες καταθέσεις και 23 υπεύθυνες δηλώσεις.

Παράλληλα, όπως δήλωσε, έχουν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος προσώπων που έχουν επιχειρήσει να προσεγγίσουν συγγενείς ηλικιωμένων, προκειμένου να καταθέσουν ψευδή στοιχεία σε βάρος της συγκεκριμένης μονάδας φροντίδας.

Στην ανακοίνωση, ο κ. Ρουσόπουλος αμφισβητεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ιωαννίνων σε σχέση με τα ευρήματα της εκταφής ηλικιωμένης που βρίσκονταν στη μονάδα, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες για την αξιοπιστία του, αφού πρόκειται για την υπηρεσία που ελέγχεται σχετικά με τα πορίσματα στην υπόθεση Πισπιρίγκου.

Η υπεράσπιση θεωρεί ότι με τα στοιχεία αλλά και τις καταθέσεις που προσκομίζονται αναιρείται το κατηγορητήριο.

Καταγγελίες και μηνύσεις από τον συνήγορο των υπεύθυνων της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα ΧανιάΑναλυτικά, η γραπτή ανακοίνωση του κ. Ρουσόπουλου:

«Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων ενώπιον του κ. Ανακριτή Χανίων, οι οποίοι μάρτυρες είναι οι κηδεμόνες των φερομένων ως καταγγελλόντων και αφού προκύπτει με σαφήνεια ότι οι περισσότερες καταγγελίες δεν έχουν γίνει από τους κηδεμόνες των φιλοξενούμενων – ηλικιωμένων στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Χανίων που εκπροσωπώ αλλά από τρίτους.

Περαιτέρω, κατατέθηκε μήνυση διότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι προσεγγίζονται συγγενείς ηλικιωμένων από πολύ συγκεκριμένα άτομα, κάποια από αυτά εκμεταλλευόμενα την επαγγελματική τους ιδιότητα προκειμένου να έρθουν να καταθέσουν ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της Μονάδας.
Σημειώνουμε ότι το ιατροδικαστικό εργαστήριο των Ιωαννίνων το οποίο εφηύρε δήθεν αιμάτωμα στην πρώτη καταγγέλλουσα είναι το ίδιο εργαστήριο το οποίο σε άλλη υπόθεση (υπόθεση Πάτρας), ελέγχεται για τη διάγνωση του φλεβόκομβου που αναφέρει, το οποίο ελέγχεται για αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και όλα αυτά αποδομούνται από τις προσκομιζόμενες εκθέσεις τεχνικού συμβούλου καθώς και από την κατάθεση τεχνικού συμβούλου ενώπιον του κ. Ανακριτή Χανίων».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος