Καταγγελίες φοιτητών για τις συνθήκες προσαγωγής τους

Προβληματισμό προκαλούν οι καταγγελίες των φοιτητών σχετικά με τις συνθήκες προσαγωγής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων το πρωί του Σαββάτου. Είχε προηγηθεί η πρόκληση φθορών με μπογιές και συνθήματα, τόσο έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, όσο και έξω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Σε συνέντευξή τους στην ΕΡΤ Χανίων, οι φοιτητές Γιώργος Σκαρλάτος, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών και η Μυρτώ Πασχαλίδη από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, περιέγραψαν τις συνθήκες προσαγωγής τους από άνδρες της Ασφάλειας, αλλά και την κράτησή τους, χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν με το δικηγόρο τους ή τους οικείους τους.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σκαρλάτο, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του το πρωί του Σαββάτου, χωρίς να έχουν ένταλμα και λέγοντας ότι είναι παρών Εισαγγελέας, τον οποίο ωστόσο αρνήθηκαν να δείξουν όταν τους το ζήτησε ο φοιτητής. Στη συνέχεια τον μετέφεραν -μαζί με ένα συμφοιτητή του που βρίσκονταν στο σπίτι του- στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου τον ανέκριναν σχετικά με τα περιστατικά πρόκλησης φθορών σε πολιτικά γραφεία.

Την ίδια ώρα, ακολούθησε η προσαγωγή της Μυρτώς Πασχαλίδου και ενός συμφοιτητή του κοντά στο σπίτι του Γιώργου Σκαρλάτου. Άνδρες της Ασφάλειας τους σταμάτησαν και τους ζήτησαν τις ταυτότητές τους. Οι δύο φοιτητές ζήτησαν τα στοιχεία των αστυνομικών με πολιτικά, με αποτέλεσμα την προσαγωγή τους.

Άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν από άνδρες της Ασφάλειας στο τμήμα. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι αστυνομικοί -πάντα με πολιτικά- τους ακολούθησαν από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μέχρι έξω από το σπίτι τους, όπου και τους έβαλαν σε πολιτικό αυτοκίνητο για να τους μεταφέρουν στη συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Τελικά, σε κανένα φοιτητή -εκτός από τον Γιώργο Σκαρλάτο- δεν απαγγέλθηκε καμιά κατηγορία και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Ο φοιτητής αντιμετωπίζει την κατηγορία της οπλοκατοχής, αφού στο πατρικό του σπίτι βρέθηκε ήταν ένα φυσίγγι, αναμνηστικό από τον παππού του, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι υπάρχει στοχοποίηση του κινήματος στα Πανεπιστήμια και προσπάθειας καταστολής των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο νέος νόμος του Υπουργείου Παιδείας, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να μη λειτουργούν.

Σήμερα μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος