Καταδίκη των Γερμανών στρατιωτικών που είχαν υποστείλει την Ελληνική σημαία στο Σταυρό Ακρωτηρίου Χανίων

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 μηνών αντίστοιχα επέβαλλε σε δεύτερο βαθμό το πρωί της Παρασκευής το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στους δυο Γερμανούς στρατιωτικούς που τον Απρίλιο του 2019 είχαν κατεβάσει την Ελληνική σημαία που βρίσκεται στον Σταυρό Ακρωτηρίου και είχαν υψώσει στη θέση της μια Γερμανική.

Σε πρώτο βαθμό, οι δύο στρατιωτικοί που είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή υποστήριξαν ότι έκαναν μια «απερισκεψία», λόγω του «ενθουσιασμού» τους. Μόλις επέστρεψαν στην Γερμανία μετά την καταδίκη τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ήρθαν αντιμέτωποι με τις Γερμανικές στρατιωτικές αρχές.

Και οι δύο – που ήταν υπαξιωματικοί των Γερμανικών ειδικών δυνάμεων – αποτάχτηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς κρίθηκε πως η πράξη τους είχε πολύ μεγάλη βαρύτητα και αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία τους για να μην επαναληφθεί.

Οι δύο Γερμανοί υπηρετούσαν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης- όχι μόνο κατέβασαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία και στη θέση της ανέβασαν μία γερμανική, Αλλά φρόντισαν να πετάξουν την ελληνική σημαία στο βραχώδες έδαφος και να την καλύψουν με πέτρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος