Καινοτόμος συνεργασία για την Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη και στη λεκάνη της Μεσογείου

Κόμβος Κυκλικής Οικονομίας στην Κρήτη με τη συμμετοχή Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και του ιδιωτικού τομέα.

Μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης και της Ιταλικής εταιρείας πληροφορικής Maggioli, συναντήθηκαν διαδικτυακά για να συζητήσουν τους στόχους, την τρέχουσα πορεία και τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας Ιn-Crete.

Το In-Crete είναι μία σύμπραξη του Ακαδημαϊκού, του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας, με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε κόμβο καινοτομίας και να προσφέρει σύγχρονες λύσεις στις ανάγκες της Κρήτης.

Πρωτεύων στόχος της σύμπραξης είναι η προώθηση μοντέλων κυκλικής οικονομίας στην περιφέρεια της Κρήτης, και υποστηρικτικών λύσεων πληροφορικής σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δημόσια διοίκηση, ιδιωτικός τομέας, ερευνητικά ινστιτούτα, πολίτες).

Ήδη λειτουργεί, με τη συμβολή όλων των ιδρυτικών μελών που συνεισέφεραν την τεχνογνωσία τους, σε θερμοκήπιο του ΜΑΙΧ στα Χανιά, πιλοτική εγκατάσταση εφοδιασμένη με πλήθος αισθητήρων και μετεωρολογικό σταθμό στα πλαίσια της ευφυούς γεωργίας. Χάρη στις μετρήσεις και την ανάλυση τους σε πραγματικό χρόνο, έχει δημιουργηθεί το ψηφιακό δίδυμο του θερμοκηπίου, που διευκολύνει την έρευνα και την υλοποίηση σεναρίων, σχετικά με διάφορες μορφές καλλιέργειας και τρόπους βελτιστοποίησής τους.

Σύντομα αναμένεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της σύμπραξης και εκτός των γεωγραφικών ορίων της Κρήτης και της Ελλάδας και συνεργασία με Ιδρύματα και Εταιρείες άλλων Μεσογειακών χωρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ