Ηράκλειο: Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Θετικά αποτιμά το 27ο συνέδριό της, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 14 και 15 Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, τονίζοντας ότι «θα καταγραφεί στην ιστορία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα συνέδρια των αξιωματικών, διότι συνδύασε τις εποικοδομητικές και ενωτικές του εργασίες, με την άψογη διοργάνωση και την πατροπαράδοτη κρητική φιλοξενία».

Κατά τις εργασίες εγκρίθηκε ομόφωνα ο Διοικητικός – Οικονομικός Απολογισμός και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του παρελθόντος έτους, ενώ οι σύνεδροι αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους στα συσσωρευμένα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, αναφορικά με εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και θεσμικά ζητήματα, αλλά και στη λειτουργία των υπηρεσιών που δυσχεραίνεται λόγω περικοπής μισθών και κονδυλίων, έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ.

Στο συνέδριο επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για το νέο σύστημα κρίσεων – προαγωγών, για τη διαμόρφωση τεκμηριωμένης πρότασης για το νέο μισθολόγιο, για τον τρόπο επιλογής ηγεσίας, για τη λειτουργία διακομματικής επιτροπής, για την υποχρεωτική παρουσία δυο αξιωματικών ανά υπηρεσία, για τις ώρες εργασίες, τις ημερήσιες αναπαύσεις, για την ανωτατοποίηση, συνολικά, της Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλα θέματα που συμπεριλήφθηκαν στο ψήφισμα που εκδόθηκε στο τέλος των εργασιών. Επίσης οι αξιωματικοί εκτιμούν ως σημαντική την πρόταση για την καλύτερη και οργανωμένη έκφραση των προβλημάτων των ανθυπαστυνόμων, που υιοθετήθηκε και θα λάβει τη μορφή συμμετοχής, κατ’ αρχήν μέσω εκπροσώπου τους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Αποδεικνύεται έτσι ότι το Σώμα των Αξιωματικών σέβεται και τιμά τους αγώνες των πρωτοπόρων συνδικαλιστών μας οι οποίοι μας δίδαξαν ότι με τον αγνό, ανιδιοτελή και ανειρήνευτο αγώνα μας προασπιζόμαστε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, το θεσμικό μας ρόλο, τις αρχές και τις αξίες μας για μια δίκαιη και σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία» σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και συμπληρώνει: «Υποχρέωση και μέγιστη ευθύνη όλων μας, είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνδικαλιστικής ενότητας ως εγγύηση επιτυχίας και εφαλτήριο αντεπίθεσης, όχι απλά για να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε, αλλά για να καταφέρουμε όσα μαζί μπορούμε. Και μπορούμε προφανώς να πετύχουμε πολύ περισσότερα από όσα μας έχουν στερήσει». – ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος