Ηράκλειο: Συνάντηση για τον σχεδιασμό του δήμου για τα αρδευτικά έργα

Ο σχεδιασμός του δήμου Ηρακλείου σχετικά με την κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων για την κάλυψη των αναγκών του πρωτογενούς τομέα και ο συντονισμός των απαραίτητων διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του φράγματος Λαδούκου, με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στον δήμο

.

Όπως αναφέρθηκε, σε πρώτη φάση σχεδιάζεται η ολοκλήρωση του αρδευτικού της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους με όλα τα απαραίτητα έργα, ώστε το φράγμα Λαδούκου, εκτός από τον αντιπλημμυρικό ρόλο του, να αποκτήσει και αρδευτική χρήση (αντλιοστάσια, δεξαμενές και δίκτυα διανομής).

Σε δεύτερο χρόνο προγραμματίζεται η κατασκευή αρδευτικού δικτύου (δεξαμενές, αντλιοστάσιο, αγωγοί) για την αξιοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στην αγροτική περιοχή Βασιλειών-Αγίου Σύλλα-Αγ. Βλάσση του δήμου Ηρακλείου. Η μελέτη και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου γίνεται με μέριμνα της ΔΕΥΑΗ και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Όπως τονίστηκε, υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις για τα έργα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος