Ηράκλειο: Απαλλοτριώσεις της παράκαμψης «Σχίσματος Ελούντας»

Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων της διάνοιξης της παράκαμψης «Σχίσματος της Ελούντας», που είχαν μπλοκαριστεί λόγω ενστάσεων ιδιοκτητών γης, συνυπογράφηκε στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Αγ. Νικολάου, Αντώνη Ζερβό.

Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος, αλλά και η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη χαρακτήρισαν το έργο ολοκλήρωσης της παράκαμψης ως μείζονος σημασίας καθώς θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Ελούντα και θα υπάρχει ασφαλής και άμεση πρόσβαση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους τουρίστες προς την Πλάκα τη Σπιναλόγκα και άλλες τουριστικές περιοχές. Επίσης ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι δικαστικές αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις την επόμενη ημέρα είναι έτοιμη η Περιφέρεια να ξεκινήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης του σημαντικού έργου που έχει προϋπολογισμό περί τα 2 εκατ. ευρώ. Ακόμη εξήγγειλε ασφαλτικά έργα κόστους 250.000 ευρώ μέσα στην Ελούντα τα οποία θα δημοπρατήσει άμεσα η Αντιπεριφέρεια.
Ως την αρχή του τέλους για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή του Αγ. Νικολάου, ειδικά για την Ελούντα, χαρακτήρισε την προγραμματική σύμβαση ο κ. Ζερβός.
Από την πλευρά της η κ. Πετράκη εξέφρασε τη χαρά της για την υπογραφή της σύμβασης που ξεμπλοκάρει τον οικισμό από τα προβλήματα. «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, το έργο θα το κατασκευάσουμε με ίδιους πόρους αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τουριστικά την περιοχή» τόνισε η κ. Πετράκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος