Ηράκλειο: Σκληρή κριτική από Λ. Αυγενάκη – Ν. Παναγιωτόπουλο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνέλευσης Στελεχών της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Τα πρόσθετα μέτρα που δεν ζητούνταν πέρυσι, σήμερα ψηφίζονται με την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτοί θα έχουν το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας» ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ.

Επίσης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, ψεύδεται, όταν λέει ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πετύχουμε τους στόχους του πλεονάσματος».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη: «Για εμάς τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων, δεν είναι συσσίτια. Δεν μπορεί το όραμα μιας κοινωνίας και ενός κοινωνικού κράτους να είναι πώς θα ταΐζουμε τους πεινασμένους».
Εξ άλλου, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως τα μέτρα που περιλαμβάνει αποτελούν «το τίμημα παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία και το εισιτήριο για το τέταρτο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο με αέναα μέτρα, όρους και επιτήρηση της χώρας χωρίς λεφτά» όπως σημείωσε.

Αφού επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 12 δισ. ευρώ παροχές και πήρε 12,6 δισ. ευρώ μέτρα, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ότι προέβλεπε το «e- mail Χαρδούβελη» ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ευθέως, εάν συμφωνούν και χαρακτήρισε τα αντίμετρα μια «μεγάλη απάτη» προσθέτοντας: «Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει λέξεις».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του ανέφερε: «Τι κέρδισε λοιπόν ο κ. Τσίπρας με το παιχνίδι των καθυστερήσεων; Τίποτα».
Επίσης είπε, πως τα πρόσθετα μέτρα τα οποία συμφώνησε ο κ. Τσίπρας για το 2019 και για το 2020 -η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων- δεν τα ζητούσαν οι δανειστές πριν από έξι μήνες. «Είναι το κόστος της καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης. Είναι μέτρα πέρα από το τρίτο μνημόνιο» είπε.

Ακόμη συμπλήρωσε, πως ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία, αποδεχόμενος τα πάντα, με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα, ειδικά για αυτούς που ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι νοιάζεται περισσότερο.

Επίσης, κάλεσαν την κυβέρνηση να διανείμει το 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 750.000.000 ευρώ, από την υπέρβαση του πλεονάσματος του 2016. «Θα είναι μια ανάσα σήμερα, σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται» σημείωσαν, συμπληρώνοντας: «Αφού ο κ. Τσίπρας πήρε οκτώ φορές παραπάνω πλεόνασμα από αυτό το οποίο ήθελε, δεν θα έπρεπε να έχει καμία δυσκολία να επιστρέψει ένα κομμάτι πίσω». Τέλος, αναφέρθηκαν στην εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.- ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος