Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε στη Λότζια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η γενική πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα Ογια Γιαζάρ.
Στο φλέγον θέμα των ημερών, την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Γενική Πρόξενο της γειτονικής χώρας Oya Yazar, το πρωί της Πέμπτης 15 Μαρτίου στη Λότζια.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε στην κ. Yazar την ανησυχία του Δήμου Ηρακλείου για την τύχη των συλληφθέντων και την ελπίδα του να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν στις οικογένειές τους.
«Την εξωτερική πολιτική την ασκούν οι κυβερνήσεις, όχι εμείς. Εμείς, ως Δήμος Ηρακλείου, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις πρόσφατες εξελίξεις. Η αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, θεωρούμε ότι θα ήταν προς όφελος αμφοτέρων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος