Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη-ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, των Κρητικών προϊόντων μέσω των σημάτων «Κρήτη», «Κρητική Κουζίνα» και «Κρητικό Μπακάλικο», της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα.



Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσος Κουρουπάκης, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον που έδειξαν στη διεξαγωγή της ημερίδας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο της Αγροδιατροφικής για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά είναι συλλογικό και έχει τη στήριξη των φορέων του πρωτογενή τομέα αλλά και των εμπλεκόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Τη ικανοποίηση της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη για την ημερίδα και την ανταπόκριση που είχε και κάλεσε τους επιχειρηματίες του Λασιθίου να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το έργο της Αγροδιατροφικής.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης σε παρέμβασή του μίλησε για το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας Κρήτης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα, καθώς και τις δυνατότητες και τα οφέλη που υπάρχουν για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις του νησιού.
Ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Πρωτογενή Τομέα, Τουρισμού και Κοινοτήτων Αργύρης Πανταζής, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου, στην όλη προσπάθεια.
Η παρουσίαση των σημάτων έγινε από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Κρήτης και Αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αλέξανδρο Στεφανάκη και το στέλεχος της Σύμπραξης Βίκυ Νταγιαντά.
Για τα οφέλη του σήματος «κρήτη» για τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις, ως μέλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης μίλησε ο Λουΐζος Κόλλιας, Πρόεδρος του Α.Σ. «Το Νησί».
Όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές μόνο με τη συνεργασία και την οργάνωση, τα προϊόντα του νησιού, θα αποκτήσουν τη θέση και την αγοραστική δύναμη που τους αξίζει, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη διασύνδεση των δύο πυλώνων της οικονομίας, του πρωτογενή με τον τουριστικό κλάδο, με σκοπό την καθιέρωση της Κρήτης ως γαστρονομικό προορισμό.
Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μέλη της διοίκησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Νίκος Δασκαλάκης και Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας Νίκος Λατζανάκης, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης αρμόδιο για θέματα Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επαγγελματικών-παραγωγικών τάξεων-φορέων.
Η επόμενη προγραμματισμένη ημερίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στις Αρχάνες στο Ηράκλειο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
