Ηχηρό μήνυμα ειρήνης από το Ρέθυμνο (video)

Ένα ηχηρό όσο και συγκινητικό μήνυμα κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης εξέπεμψαν μικροί και μεγάλοι στο Ρέθυμνο την περασμένη Κυριακή. Το δίκτυο εθελοντών του δήμου Ρεθύμνου, με τίτλο ΡΕΘελοντώ, πραγματοποίησε μια μεγάλη λαμπαδηδρομία στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, θέλοντας να στείλουν το  μήνυμα που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα η Ευρώπη. Να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο και να τιμηθεί η ανθρώπινη ζωή.

Ηχηρό μήνυμα ειρήνης από το Ρέθυμνο (video) Ηχηρό μήνυμα ειρήνης από το Ρέθυμνο (video)Εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας δάδες διέσχισαν την πόλη του Ρεθύμνου και έφτασαν μέχρι την πλατεία Μικρασιατών. Ομάδες ποδηλατών, ομάδες πατινιών, μαθητές, γονείς, φοιτητές, συγκεντρώθηκαν και διατράνωσαν με κάθε τρόπο το πιο επιτακτικό και επίκαιρο μήνυμα παγκοσμίως. Σχημάτισαν δε με πολλούς τρόπους το σήμα της ειρήνης. Με φαναράκια σε πλατεία, με τα σώματα των μικρών μαθητών στο κέντρο της πόλης, με φωτιές στην παραλία. Ειρήνη, η μόνη λέξη που ηχούσε στα στόματα όλων.Ηχηρό μήνυμα ειρήνης από το Ρέθυμνο (video)

Μαζί ήχησαν μαντινάδες και μουσικές από κρητικά συγκροτήματα καθώς και τη χορωδία και τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου, ενώ χορευτές κρητικών χορών φορώντας παραδοσιακές στολές αφιέρωσαν τους χορούς τους στον κοινό σκοπό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος