Η Ζωή Ράπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» (ηχητικό)

Το Νοσοκομείο Χανίων, την Ψυχιατρική Κλινική καθώς και κοινοτικές- εξωνοσοκομειακές δομές Ψυχικής Υγείας του ιδρύματος επισκέφθηκε την Πέμπτη η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η κ. Ράπτη συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέα και τον Αν. Διοικητή κ. Μπολώτη και το Υγειονομικό Προσωπικό, όπου σε ευρεία σύσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα του Ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου. Επίσης, παρουσιάστηκε η μελέτη της αξιοποίησης του κληροδοτήματος «Μαλινάκη» για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

Ακούστε τι ανέφερε η κ. Υφυπουργός:

Η Ζωή Ράπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» (ηχητικό)

Στην παρουσίαση παρέστη και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, υπό την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του κληροδοτήματος «Μαλινάκη», καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Χανίων Ν. Καλογερής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μια πλήρης, σύγχρονη ψυχιατρική κλινική στο Νοσοκομείο.

Ακούστε τον χαιρετισμό του:

Η Ζωή Ράπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» (ηχητικό)

Επίσης, η Υφυπουργός Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με αντικείμενο την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στη νέα Προγραμματική Περίοδο και την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων εκ μέρους του Δήμου.

Η Ζωή Ράπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» (ηχητικό)

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) Χανίων του ΟΚΑΝΑ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημητριάδη.

Η Ζωή Ράπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» (ηχητικό)

Μετά το πέρας των επισκέψεων, η Υφυπουργός Υγείας δήλωσε:

Η Ζωή Ράπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» (ηχητικό)

“Με χαρά επισκέπτομαι σήμερα τα Χανιά, μια πόλη που κατέχει ιδιαίτερη θέση στη Ψυχική Υγεία αφού εδώ έγιναν από τα πρώτα βήματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης όταν το 2006, με Κυβέρνηση ΝΔ και Υπουργό τον κ. Ν. Κακλαμάνη, έκλεισε το Ψυχιατρείο Χανίων και αποχώρησε ο τελευταίος ασθενής.

Σήμερα, η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το γενικό πληθυσμό.

Μελετήσαμε από κοινού με τη Διοίκηση την αξιοποίηση του κληροδοτήματος «Μαλινάκη», για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, έργο που θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όχι μόνο στην Π.Ε. Χανίων, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Άκουσα με προσοχή τις ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Επίσης, με χαρά διαπίστωσα το εξαιρετικό έργο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και κυρίως την κατ΄ οίκον νοσηλεία των ασθενών, τομέας που θα στηριχθεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω.
Ήδη, το Υπουργείο Υγείας κατά το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις κοινοτικές υπηρεσίες, στις Κινητές Μονάδες και στην κατ΄οίκον φροντίδα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος