Η υποστελέχωση δοκιμάζει το ΕΣΥ – Στάση εργασίας από τον Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων (audio)

Στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ αύριο, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, συμμετέχει ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων. Στις 12.00 μ.μ. οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Μεταξύ άλλων διεκδικούν άρση των αναστολών, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση Εκτάκτων, υγειονομικό επίδομα-αύξηση μισθών και ισχυρή Δημόσια Υγεία.

Η υποστελέχωση δοκιμάζει το ΕΣΥ – Στάση εργασίας από τον Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων (audio)

Η έλλειψη προσωπικού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Νοσοκομείου Χανίων, ιδιαίτερα μετά την αναστολή εργασίας που αφορά 85 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγ. Γεώργιος», Βαρδής Γεωργακάκης. Ενάμιση χρόνο τώρα οι εργαζόμενοι δε μπορούν να κάνουν χρήση της άδειάς τους, ενώ η προκήρυξη για αναπλήρωση των κενών με πρόσληψη συμβασιούχων, δεν απέδωσε.

Ταυτόχρονα, κρίσιμες υπηρεσίες, όπως η Τεχνική Υπηρεσία, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, με τους εργαζόμενους να καλούνται να επισκευάσουν μηχανήματα παλιάς τεχνολογίας.
Τα ίδια κενά παρατηρούνται και στην υπηρεσία καθαριότητας του νοσηλευτικού ιδρύματος, με αποτέλεσμα να καλείται μία καθαρίστρια να καλύπτει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου στη βραδινή βάρδια.
Κάτω από τα όρια είναι και ο αριθμός των νοσηλευτών, με τη Διοίκηση να επιχειρεί να καλύψει τα κενά με ανακατανομή προσωπικού ανά τμήμα.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γεωργακάκη στην ΕΡΤ Χανίων

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος