Ι. Μάζης: Η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τον δικό της χάρτη επιρροής

Η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τον δικό της χάρτη επιρροής στην ευρύτερη περιοχή, δουλεύει μεθοδικά βάση ενός γεωστρατηγικού καμβά, ώστε να μετατρέψει την περιοχή σε ένα παλίμψηστο, να αλλάξει τις σημερινές ισορροπίες και να πετύχει τον δικό της κυρίαρχο ρόλο, ανέφερε χθες (13/11) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι η χώρα μας πρέπει να είναι σε συνεχή διπλωματική και αμυντική ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε περαιτέρω επεκτατική κίνηση της Άγκυρας.

Ι. Μάζης: Η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τον δικό της χάρτη επιρροής

Ο κ. Μάζης που ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΑΗΕPA HELLAS και πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την έκδοση του βιβλίου του, “Μεσογείου Παλίμψηστον”, στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα της Διάσκεψης για τη Λιβύη, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο η Λιβύη θα καταφέρει να περάσει σε τροχιά εκδημοκρατισμού και ανάπτυξης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας της Γαλλίας με την Ελλάδα φάνηκαν γρήγορα σε αυτή τη διάσκεψη καθώς η Ελλάδα συμμετείχε μετά από την σταθερή επιμονή της Γαλλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος