Η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο και το βήμα της 50ης Γενικής Συνέλευσης της Διάσκεψης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών.

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028Για μια «πολύ σημαντική πρωτοβουλία της περιφέρειας Κρήτης να διοργανώσει ένα Συνέδριο υψηλού ενδιαφέροντος για τα θέματα της νησιωτικότητας της γαλάζιας οικονομίας, όπου η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», έκανε λόγο ο παριστάμενος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028
Η Διάσκεψη των Περιφερειακών Θαλάσσιων Περιφερειών συγκεντρώνει περισσότερες από 150 Περιφέρειες από 24 κράτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο.

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028Αντιπροσωπεύοντας περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους, η CRPM υποστηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής επικράτειας. Μέσω του εκτεταμένου δικτύου επαφών της με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις, η CRPM, από τη δημιουργία της το 1973, στοχεύει τη δράση της στη διασφάλιση ότι οι ανάγκες και τα συμ-φέροντα των περιφερειών μελών της λαμβάνονται υπόψη σε πολιτικές της Ε.Ε. Επικεντρώνεται κυρίως στην κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή, τις θαλάσσιες πολιτικές και τη γαλάζια ανάπτυξη και την προσβασιμότητα.

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028

Η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η γειτονία και η ανάπτυξη αντιπροσωπεύουν επίσης σημαντικούς τομείς δραστηριότητας για την ένωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος