Γόπα project και στα Χανιά: “Ψήφισε με τη…γόπα σου” (audio)

To περιβαλλοντικό εγχείρημα με τον τίτλο “Γόπα Πρότζεκτ”, το οποίο είναι ένα αστικό σταχτοδοχείο, ήρθε και στα Χανιά, με πρωτοβουλία του Δήμου. Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων, ο  αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ιωάννης Γιαννακάκης, το πρώτο “σταχτοδοχείο” τοποθετήθηκε στην είσοδο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες απόρριψης των αποτσίγαρων στη διάρκεια εκδηλώσεων, αλλά και για να προσελκύσει τους περαστικούς, σε αυτό το πολυσύχναστο σημείο της Παλιάς Πόλης.

Γόπα project και στα Χανιά: “Ψήφισε με τη…γόπα σου” (audio)

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν τέσσερα ακόμη σταχτοδοχεία σε κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα, στον Δημοτικό Κήπο, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στο Δημαρχείο και στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. “Υπάρχει κινητικότητα και από άλλες υπηρεσίες του Δήμου για την επέκταση της δράσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα το αγκαλιάσουν και οι πολίτες”, τόνισε ο κ. Γιαννακάκης.

Τι είναι το Γόπα Project

Το Γόπα Project ξεκίνησε από την Αθήνα, με την τοποθέτηση σταχτοδοχείων με μορφή κάλπης, πάνω από τα οποία βρίσκονται αναρτημένα ερωτήματα ώστε οι καπνιστές να μπορούν να ψηφίζουν με την γόπα τους.

Γόπα project και στα Χανιά: “Ψήφισε με τη…γόπα σου” (audio)

Το συγκεκριμένο εγχείρημα  φιλοδοξεί να καλύψει την απουσία σταχτοδοχείων στους δρόμους και να παροτρύνει τους καπνιστές να μην μολύνουν την πόλη, αλλά να κάνουν τη γόπα τους χρηστική, λαμβάνοντας μέρος σε μια ψηφοφορία.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος