Γιορτές Ρόκκας 2022 – 25 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου στα Χανιά.

Οι «Γιορτές Ρόκκας 2022» θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2022 στα χωριά Ρόκκας και Κεράς στην Κίσσαμο Χανίων.

Η τοπική κοινωνία συμμετέχει ενεργά σε μία παραγωγή που πραγματοποιείται με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Ντόπιοι τεχνίτες και καλλιτέχνες συνεργάζονται για μήνες, στην εικαστική εγκατάσταση που κυριαρχεί το φως, της Dr.Shizuka Hariu, η οποία θα βρίσκεται στην Ρόκκα και την Κερά τον Ιούλιο, στην συναυλία έναρξης των Γιορτών στις 31 Ιουλίου όπου συμμετέχει η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με με σημαντικούς δεξιοτέχνες μουσικούς καθώς και στην ημέρα της Πανσέληνου, στις 12 Αυγούστου όπου επιστρέφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα μετά από 9 χρόνια.

Επιπλέον, δεν θα λείψουν από τις Γιορτές Ρόκκας οι παράλληλες και εκπαιδευτικές δράσεις. Περισσότεροι από 50 λιθοξόοι από όλη την Κρήτη θα βρεθούν μαζί στο Εργαστήριο Λιθοξοϊας των Γιορτών Ρόκκας, ενδυναμώνοντας το δίκτυο τους και το πολιτιστικό προϊόν της Κρήτης (3-5 και 8-10 Αυγούστου, 09:00-15:00). Διοργανώνεται, επίσης, μία Ημερίδα στο πλαίσιο της φωτιστικής εγκατάστασης της Shizuka Hariu, μία βραδιά προβολής ταινίας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καθώς και βραδιά αστροπαρατήρησης από το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης. Παράλληλα, στις 18, 20 και 23 Ιουλίου, η Shizuka Hariu θα πραγματοποιήσει ειδικό workshop κατασκευής Origami και Tanzak καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια χορού και φωτογραφίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών: https://giortesrokkas.gr/giortes-rokkas-2022/

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος