Γιάνης Βαρουφάκης από τα Χανιά: «Είμαστε υπό καθεστώς κατοχής με τη βούλα»

Τις θέσεις του κόμματός του εν όψει των εθνικών εκλογών, παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση, η νυν της ΝΔ ή άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τον τόπο».

 Αναφερόμενος στο υπερταμείο και τις απαιτήσεις των δανειστών, υποστήριξε ότι «είμαστε υπό καθεστώς κατοχής με τη βούλα»  και πρόσθεσε ότι «ο καπιταλισμός πρέπει να ηττηθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Ο κ. Βαρουφάκης, στην αρχή της ομιλίας του, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το περιστατικό το οποίο συνέβη στην Κυψέλη στην Αθήνα, όπου ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε τους εκπροσώπους των κομμάτων που ήταν σε προεκλογικά περίπτερα, αλλά η εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να τον χαιρετήσει.

«Πρόκειται για μια από αυτές τις φορές που τα μέλη υπερέβησαν την ηγεσία. Εγώ θα του έδινα το χέρι….Αστικά κατάλοιπα.» είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Η σύντροφος, μού έβαλε τα γυαλιά».

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι ότι ο κόσμος εκεί έξω γλείφει τις πληγές του. Έχει πιστέψει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληγή από αυτό το αφήγημα. Κι εδώ είναι η επιτυχία των μέσων μαζικής εξαπάτησης. Πείθουν τα λαϊκά στρώματα ότι οποιαδήποτε ελπίδα για αλλαγή είναι αυταπάτη», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξορύξεων υδρογονανθράκων στα  νότια της Κρήτης , επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για τον τόπο. «Το μόνο που θα εισπράξουμε θα είναι η αστυνομοκρατία που θα φέρουν οι γεωτρήσεις, η οποία είναι απαραίτητη για να περάσει η λεηλασία όχι μόνο της φύσης όχι μόνο του φυσικού πλούτου, των θαλασσών, αλλά και των ανθρώπων. Γιατί ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο από αυτές τις γεωτρήσεις».

Σκληρή κριτική, ο κ. Βαρουφάκης άσκησε στους Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Σταθάκη αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ και το χρηματιστήριο ενέργειας ,  συγκρίνοντας τους δύο πολιτικούς με την Θάτσερ και τις πολιτικές της.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε του σχεδίου «Δήμητρα» υποστηρίζοντας ότι είναι μια κίνηση ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

  Απευθυνόμενος στους νέους, ο κ. Βαρουφάκης είπε «είστε καταδικασμένοι να δίνετε τον ίδιο αγώνα συνεχώς, αλλά τώρα ξέρετε πως το ΜέΡΑ25 δεν θα σας προδώσει…»

Γιάνης Βαρουφάκης από τα Χανιά: «Είμαστε υπό καθεστώς κατοχής με τη βούλα»
Γιάνης Βαρουφάκης από τα Χανιά: «Είμαστε υπό καθεστώς κατοχής με τη βούλα»
Γιάνης Βαρουφάκης από τα Χανιά: «Είμαστε υπό καθεστώς κατοχής με τη βούλα»
Γιάνης Βαρουφάκης από τα Χανιά: «Είμαστε υπό καθεστώς κατοχής με τη βούλα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος