Γαύδος: “Και τώρα; Πού θα πλένω τα πιάτα μου;” (βίντεο)

Αυτή είναι η ντουζιέρα με κερματοδέκτη που τοποθετήθηκε εδώ στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο, προκαλώντας τις αντιδράσεις των επισκεπτών, αλλά και την απάντηση της Δημάρχου. 

Γαύδος: “Και τώρα; Πού θα πλένω τα πιάτα μου;” (βίντεο)

“Και που θα πλένω τώρα τα πιάτα μου;” Είναι μία από τις ερωτήσεις που έκανε στη Δήμαρχο Γαύδου επισκέπτης στο νησί, που είδε την περασμένη Παρασκευή στη ντουζιέρα που χρησιμοποιούσε να έχει μπει κερματοδέκτης, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ.

“Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για έσοδο, είπε στην ΕΡΤ Χανίων η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη. Δεν θέλουμε να γίνεται σπατάλη του νερού καθώς το νησί δεν έχει ανεξάντλητα αποθέματα. Άλλοι έρχονταν και έπλεναν τα αυτοκίνητα τους, άλλοι τα ρούχα τους. Υπάρχουν οι δημοτικές βρύσες στο Καστρί, στο λιμάνι, στον Άμπελο, στον Άγιο Παύλο και αλλού, όπου μπορεί όποιος θέλει να πάρει νερό να κάνει τη δουλειά του. Δεν μπορούμε όμως κάθε 100 μέτρα να έχουμε μία βρύση. Θα έρθει κάποιος 5 μέρες στο νησί και θα δώσει 2,5 ευρώ για το νερό. Έσοδο είναι αυτό;”.

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Γαύδου μάλιστα είναι το επόμενο διάστημα, να μπει και δεύτερη ντουζιέρα στο Σαρακήνικο και όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει νερό θα πρέπει να πληρώνει 50 λεπτά για ροή 30 δευτερολέπτων.

Όπως μας είπε η Δήμαρχος Γαύδου τις επόμενες ημέρες στην ντουζιέρα με κερματοδέκτη στο Σαρακήνικο θα μπει και τηλέφωνο μπάνιου προκειμένου οι επισκέπτες να εξυπηρετούνται καλυτέρα. Κάποιοι μάλιστα επισκέπτες της Γαύδου, διακωμώδησαν το γεγονός με το παρακάτω βίντεο

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος