Μεγάλη φωτιά στο Ακρωτήρι Χανίων – Οριοθετήθηκε εντός της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (βίντεο)

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων.

Πρόκειται για εκτεταμένη πυρκαγιά στο κύτταρο του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων του εργοστασίου, ενώ έχει σπεύσει ήδη μεγάλη πυροσβεστική δύναμη.

Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις χωρίς ωστόσο να απειλούνται για την ώρα εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εργαζόμενοι.

Σε νεότερη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του εργοστασίου, η φωτιά εκτιμάται ότι έχει έκταση περίπου στα 15-20 στρέμματα σε συνολικό εμβαδόν 68 στρεμμάτων που καταλαμβάνει ο ΧΥΤΑ. Περισσότεροι από 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα παραμένουν στο σημείο για να ελέγξουν το μέτωπο και να διατηρήσουν την οριοθέτηση.

Για την ώρα η αποκομιδή των απορριμμάτων από όλο τον νομό Χανίων συνεχίζεται απρόσκοπτα, ωστόσο με το πρώτο πρωινό φως που θα γίνει και η πιο ασφαλής εκτίμηση της καταστροφής, θα επανεκτιμηθεί περαιτέρω η κατάσταση. Για την ώρα, δεν εμπνέεται περαιτέρω ανησυχία για επέκταση του μετώπου εκτός της οριοθετημένης περιοχής.

Πυροσβέστες και σκαπτικά μηχανήματα δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να περιοριστεί εντός του περιφραγμένου χώρου του εργοστασίου, ενώ στην περιοχή πνέουν έντονοι άνεμοι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Χανίων, θα δοθεί μάχη για να περιοριστεί η πυρκαγιά αλλά και για να μην σταματήσει η αποκομιδή απορριμμάτων του νομού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος