Ευθύνες από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Αποκόρωνα για τη στάση της στον θάνατο του 53χρονου εργάτη (ηχητικό)

Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο για τη γενναία οικονομική υποστήριξη της οικογένειας του 53χρονου εποχικού πυροσβέστη και εργάτη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια δολωματικών ψεκασμών στον Δήμο Αποκόρωνα, υπέβαλε ο επικεφαλής της παράταξης «Αποκόρωνας η γη μας», Παντελής Καραγιαννάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο άτυχος Γιάννης Πιπεράκης, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο στο μεροκάματο. Ο 53χρονος, δούλευε και ως εποχικός πυροσβέστης, για να τα βγάλει πέρα.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Αναμένουμε την αυτονόητη αποδοχή του αιτήματός μας από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, αν αυτό απαιτείται, σε ειδική συνεδρίαση».

Ευθύνες από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Αποκόρωνα για τη στάση της στον θάνατο  του 53χρονου εργάτη (ηχητικό)

Στη συνέχεια, η παράταξη του κ. Καραγιαννάκη, ασκεί κριτική στον Δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ο οποίος έσπευσε «ως αυτόκλητος Επιθεωρητής Εργασίας και χαρακτήρισε το θανατηφόρο συμβάν ως “μη εργατικό”, ενώ ακόμη οι συνθήκες και τα αίτια βρίσκονται υπό διερεύνηση».


Αλ. Μαρινάκης: Πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό δυστύχημα

Ευθύνες από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Αποκόρωνα για τη στάση της στον θάνατο  του 53χρονου εργάτη (ηχητικό)

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλέκος Μαρινάκης, τόνισε ότι οι συνθήκες θανάτου του 53χρονου συνιστούν εργατικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης, ανέφερε ότι το θύμα πήγε στη δακοκτονία με το δικό του τρακτέρ. Κάποια στιγμή, στην παλιά κοινότητα Κάινας και συγκεκριμένα στη γειτονιά του Δήμου Αποκόρωνα, χρειάστηκε να κατέβει ο συνοδηγός του για να ανοίξει την πόρτα ενός φράγματος για ψεκάσουν. Στη συνέχεια κατέβηκε και ο ίδιος για να βοηθήσει, με αποτέλεσμα να πιαστεί το μανίκι του από τον ιμάντα του τρακτέρ και να βρει φρικτό θάνατο.

Β. Βαγιωνάκη: Να διερευνηθούν οι συνθήκες της τραγωδίας

Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βάλλια Βαγιωνάκη, η οποία αναφέρθηκε στην τραγωδία επισημαίνοντας την ανάγκη πλήρους οικονομικής υποστήριξης της οικογένειας του θύματος, αλλά και στις παρατυπίες που καταγράφονται στο καθεστώς των δολωματικών ψεκασμών.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος