Ρ. Παυλαντωνέα: Ομόφωνα ένοχος 69χρονος για ασέλγεια (audio)

Ομόφωνα καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 69χρονο Χανιώτη από το Μόδι του Δ. Πλατανιά, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ενός τετράχρονου κοριτσιού το 2007.

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα του συνηγόρου του κατηγορούμενου να υπολογιστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο 69χρονος οδηγήθηκε άμεσα στη φυλακή, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου η τυχόν έφεση που θα υποβάλλει δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, υπήρξε ωστόσο μία συγκλονιστική εξέλιξη, αφού ο Εισαγγελέας ζήτησε την αποστολή της δικογραφίας στα Χανιά προκειμένου να εξεταστεί και η καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος της αδελφής του μικρού κοριτσιού, που τότε ήταν μόλις 9 ετών, δεδομένου ότι πρόκειται για κακουργηματική πράξη η οποία δεν έχει παραγραφεί.

Ρ. Παυλαντωνέα: Ομόφωνα ένοχος 69χρονος για ασέλγεια (audio)Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ρούλα Παυλαντωνέα, ανέφερε ότι ο Εισαγγελέας οφείλει να ασκήσει ποινική δίωξη, αφού το κατηγορητήριο αφορά και άλλη ασέλγεια σε βάρος ενός κοριτσιού κάτω των 10 ετών. Η κοπέλα, που είναι σήμερα φοιτήτρια, περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνης με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια, την σε βάρος της σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος ωστόσο δεν είχε μέχρι τώρα κληθεί να απολογηθεί για τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Χανίων ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών. Όμως στην συνέχεια υπέβαλλε έφεση και το Πενταμελές Εφετείο ακύρωσε την πρώτη καταδίκη με την αιτιολογία της αλλαγής της σχετικής δικονομίας και ο κατηγορούμενος αφέθη ελεύθερος. Επιπλέον οι δικαστές αποφάσισαν πως η δίκη πρέπει να επαναληφθεί εξ αρχής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης, το οποίο αποφάσισε την καταδίκη του.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Παυλαντωνέα:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος