ΕΡΤ Χανίων – Γ. Σταθάκης: Το Υπερταμείο, τα φιλέτα της Κρήτης και ο νέος αναπτυξιακός νόμος (audio)

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, απευθύνεται κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα στα αγροτοδιατροφικά και στην καινοτομία, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Υπουργός Οικονομίας, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τόνισε ότι με το νέο μοντέλο θα ενισχυθούν δυναμικά, χωρίς αποκλεισμούς των υπολοίπων.

Δίνεται προτεραιότητα στους τομείς της «Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και της «Αγροδιατροφικής αλυσίδας» (από το χωράφι έως τον τουρισμό). Στους κλάδους αυτούς η Ελλάδα και η Κρήτη ιδιαίτερα, μπορεί να δομήσει “brand name” και να αλλάξει έτσι τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη. Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Υπερταμείου, ενώ εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός σε σχέση με την προστασία περιοχών όπως η νήσος Ελαφόνησος.

Οι τοπικές κοινωνίες και οι αυτοδιοικητικοί φορείς, θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο σε ότι αφορά στις επίμαχες περιοχές τόνισε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα ελέγξει τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού της Κρήτης, αφού με βάση τις αναγνωρισμένες περιοχές Εναλίων Αρχαιοτήτων η Κρήτη και οι θάλασσές της θεωρούνται… απαγορευτικές περιοχές για τέτοιες επενδύσεις! Και τούτο διότι ο νόμος 4296/2014 ορίζει απόσταση 3 ναυτικών μιλίων από την περιοχή των Αρχαιοτήτων που είναι πολύ αυστηρή για τα δεδομένα της Κρήτης η οποία βρίθει αρχαιοτήτων.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στον τουρισμό, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι η φετινή χρονιά θα είναι η χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Κρήτη και στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Σταθάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος