Γ. Μπαουράκης: Ένα νέο ευρωπαϊκό ενεργειακό έργο από το ΜΑΙΧ (audio)

Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο στον τομέα της ενέργειας, έχει αρχίσει να υλοποιείται στην Κρήτη από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Το έργο αφορά την προώθηση των κτιρίων που έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά και χρηματοδοτείται κυρίως από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG EUROPE.

Στο πρωτοπόρο πρόγραμμα έχουμε ήδη εντάξει το γυμνάσιο Κολυμβαρίου, ενώ προσπάθειες γίνονται να ενταχθεί στο πρόγραμμα και το σχολείο της Νέας Χώρας, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Γενικός Δ/ντής του ΜΑΙΧ Δρ. Γιώργος Μπαουράκης. Με την εξέλιξη του προγράμματος, αναζητούνται λύσεις για εξοικονόμηση κόστους κατασκευής των κτιρίων, αφού είναι εξαιρετικά υψηλό. Η Κρήτη, είναι ιδανικός τόπος για να επιτύχουμε εξοικονόμηση, αφού διαθέτουμε ήλιο, ανέμους και θάλασσα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαουράκης. Επικεφαλής του έργου είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας και συμμετέχουν εκτός από το ΜΑΙΧ, η Περιφέρεια Μολίσε της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, ο Δήμος του Κάουνας της Λιθουανίας, ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας, ο Οργανισμός ΑΒΙΤΕΜ της Γαλλίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας. Η δεύτερη συνάντηση εταίρων του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Η συνάντηση θα διοργανωθεί από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας. Κάθε ένας από τους εταίρους θα διοργανώσει το πρώτο σεμινάριο με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων το Σεπτέμβριο, προκειμένου να εμπλακούν και να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς για τα πρώτα αποτελέσματά του.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Μπαουράκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος