Ερώτηση Μ. Βολουδάκη για τα προβλήματα των κυνηγών

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί, κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βολουδάκης τονίζει ότι «ενώ οι κυνηγοί πλήρωσαν το 2020 για την έκδοση αδειών θήρας 2020-21 όπως κάθε χρόνο, δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Θα ήταν δίκαιο, για όσους πλήρωσαν την περίοδο 2020-21 για μια άδεια την οποία δεν τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν, να υπάρξει αναλογική μείωση του κόστους που θα καταβάλλουν για έκδοση άδειας θήρας την επόμενη κυνηγετική περίοδο (2021-2022). Κατ’ ελάχιστον θα πρέπει να αφαιρεθεί από το κόστος της άδειας το μέρος που εισπράττει το δημόσιο».

Επίσης, ο κ. Βολουδάκης επισημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει ότι οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες θα έχουν επαρκή έσοδα ώστε να συνεχίσουν να πληρώνουν τους θηροφύλακές τους και τις λοιπές δράσεις τους προστασίας της άγριας πανίδας, δεδομένου ότι οι θηροφύλακες συνδράμουν ουσιαστικά το έργο που επιτελούν τα κατά τόπους Δασαρχεία.

«Η αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους θα πρέπει να διασφαλισθεί ακόμη κι αν λόγω των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας υπάρξει μείωση στον αριθμό των αδειών που θα εκδοθούν για την επόμενη περίοδο. Μειωμένος αριθμός αδειών, οδηγεί σε μειωμένα έσοδα, άρα σε δυσκολία στην κάλυψη των εξόδων της Θηροφυλακής, άρα και σε κίνδυνο αύξησης της λαθροθηρίας», αναφέρει ο κ. Βολουδάκης, ο οποίος ερωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να διευθετήσει το ζήτημα του κόστους που κατέβαλλαν οι κυνηγοί την περίοδο 2020-21 για άδειες θήρας που δεν τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν, και με ποιον τρόπο. Επίσης, εάν εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για συγκεκριμένα έργα προστασίας της άγριας πανίδας από το «Πράσινο Ταμείο» ή άλλες πηγές, σε περίπτωση που τα έσοδά τους της περιόδου 2021-22 δεν αρκούν για την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος