Ερώτηση Γ. Παπανδρέου – Β. Κεγκέρογλου για την πορεία της έρευνας δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη

Στη Βουλή φέρνουν την υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πορεία της δικαστικής έρευνας με ερώτησή τους, ο ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου και ο Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με την ερώτησή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, οι δύο βουλευτές επικεντρώνονται στη «στυγερή δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη σε ολιγωρίες, παρατυπίες, μεθοδεύσεις, ακόμη και σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αυτοπτών μαρτύρων, που μαρτυρούν μια οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, επιφέρουν πλήγμα στη Δικαιοσύνη και εντέλει, τη Δημοκρατία».

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Κεγκέρογλου επισημαίνουν ότι “τίποτα από τα προηγούμενα δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, αν μέρος της όλης επιχείρησης συγκάλυψης δεν ήταν και δικαστικοί λειτουργοί, φέροντας σαν παράδειγμα, την περίπτωση «συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού, που παραμένει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας από το 2013, παρά το ότι προήχθη σε Αντεισαγγελέα Εφετών και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στις 16 Ιουνίου 2021 τοποθετήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο.

Ο δικαστικός αυτός, χειρίστηκε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης – δολοφονίας του αντιστασιακού και πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη».

Παρά ταύτα η Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, δεν συμφώνησε με την αρχειοθέτηση, δέχθηκε την προσφυγή της οικογένειας εναντίον της απόφασής του, να μπει στο αρχείο η υπόθεση ως «ατύχημα» και διέταξε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων δραστών. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση από τον Νοέμβριο 2021.

Παράλληλα, εναντίον του Εισαγγελέα αυτού, εκκρεμεί μήνυση της οικογένειας Βαλυράκη για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος, η οποία ερευνήθηκε από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της Θήβας. Εκδόθηκε απορριπτική διάταξη, αλλά ασκήθηκε προσφυγή και η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από Εισαγγελέα Εφετών.

Επίσης, εκκρεμεί σε βάρος του ιδίου και πειθαρχικός έλεγχος των πράξεων και παραλείψεών του από τον αρμόδιο Επιθεωρητή Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου”.

Οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό, γιατί παραμένει στη Χαλκίδα ο ανωτέρω Εισαγγελέας και τι, τελικά, προτίθεται να πράξει για την υπόθεση αυτή το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ερώτηση Παπανδρέου – Κεγκέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος