Εργοτάξιο αντί σχολείο το ΕΠΑΛ Κισάμου Ειρηναίος Γαλανάκης (video)

Εργοτάξιο και όχι σχολείο θυμίζει το ΕΠΑΛ Κισάμου Ειρηναίος Γαλανάκης, οι μαθητές του οποίου εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν εργαστήρια για να κάνουν τα μαθήματα ειδικότητας.

Τα μηχανήματα των εργαστηρίων πολλών χιλιάδων ευρώ, βρίσκονται σκεπασμένα με μουσαμάδες στο προαύλιο ενώ η κατασκευή του μεταλλικού κτιρίου που είναι προγραμματισμένο να στεγάσει τα εργαστήρια έχει σταματήσει, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης. Το μπαλάκι των ευθυνών για την κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί πηγαίνει από την περιφέρεια στο ελεγκτικό συνέδριο και πίσω.

Το κτίριο που στεγαζόταν το σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο μετά το σεισμό του 2019 και κατεδαφίστηκε. Το 2020 τοποθετήθηκαν 17 κοντέινερ στην περιοχή Μαύρος Μώλος για να κάνουν τα 170 παιδιά μάθημα, όμως από τότε μέχρι και σήμερα οι ειδικότητες μηχανολόγων, μηχανολόγων αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγων και γεωπόνων έχουν μείνει χωρίς εργαστήρια.

Οι μαθητές όπως είπαν στην ΕΡΤ Χανίων έχουν αγανακτήσει. Γυμναστική δεν κάνουν καθώς δεν υπάρχει ο χώρος, πρόβα για παρέλαση κάνουν στην παλιά εθνική οδό που είναι και ο κεντρικός δρόμος που εξυπηρετεί τα αυτοκίνητα με τους καθηγητές να εκτελούν χρέη τροχονόμου, ενώ υπάρχει και κίνδυνος τραυματισμού απο κάποιες σκουριασμένες ντουλάπες που βρίσκονται πεταμένες στο προαύλιο.

Όλη την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου έκαναν κατάληψη με τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου στο πλευρό τους, ενώ για σήμερα Τετάρτη είχαν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στην αντιπεριφερεια Χανίων. Ωστόσο ένα τηλεφώνημα ότι εγκρίθηκε από το αρμόδιο επίτροπο το ποσό για τη συνέχιση του έργου σταμάτησε, για την ώρα όπως λένε, τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος