Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στερέωσης του δημαρχείου Ρεθύμνης

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης θα προχωρήσει ο Δήμος Ρεθύμνης στο κτίριο του κεντρικού Δημαρχείου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Ο σχεδιασμός των απαιτούμενων εργασιών και η μελέτη του αναγκαίου αυτού έργου, έχουν στόχο την προοπτική ανάδειξης της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής του κτιρίου, που μετρά 50 χρόνια ζωής, αλλά και του συμβολισμού του ως χώρος στέγασης των λειτουργιών μιας σημαντικής δομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το Δήμο, “οι τεχνικές προδιαγραφές υπαγορεύτηκαν από τη στόχευση του συνολικού έργου που είναι η δραστική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, από άποψη θερμοκρασίας, για τους εργαζόμενους και επισκέπτες του Δημαρχείου”.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 670.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020».

Παράλληλα με το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης, θα εκτελεστούν εργασίες στατικής ενίσχυσης του κτιρίου, ύψους 295.000 ευρώ που θα καλυφθούν από πόρους του Δήμου. Επομένως, η συνολική δαπάνη των εργασιών συντήρησης και του δημαρχιακού κτιρίου υπερβαίνει το 1.000.000 Ευρώ.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

δημαρχείο Ρεθύμνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος