Εργασιακή Ένταξη ΑμεΑ: Το Ρέθυμνο πάει στη Ρώμη

Η πρόκληση της εργασιακής ένταξης απασχολεί τα τελευταία χρόνια τον σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Τα προγράμματα, οι δράσεις και εκπαιδεύσεις σε επαγγελματικά εργαστήρια έφεραν ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική συνεργασία με το γραφείο European Education and Learning Institute (EELI) στο Ρέθυμνο.

Εργασιακή Ένταξη ΑμεΑ: Το Ρέθυμνο πάει στη ΡώμηΑξιοποιήθηκαν 4 ενήλικες με αναπηρία ως focus group από το Ρέθυμνο για να πάρουν μέρος στο διακρατικό πρόγραμμα PRESTO MOBILITY PROJECT ERASMUS+ το οποίο προσπαθεί να προωθήσει την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ατόμων με νοητικές αναπηρίες, μέσω των διακρατικών κινητικοτήτων πρακτικής άσκησης του Erasmus+.

Το πρόγραμμα που στόχο έχει να διδάξει, να ευαισθητοποιήσει και να «ενεργοποιήσει» την κοινωνία, τους εργαζομένους και τους εργοδότες, ώστε να «αγκαλιάσουν» τα άτομα με ιδιαιτερότητες, και εν τέλει να αποδείξει ότι μπορούν να συμμετέχουν στην κατανομή ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας. περιλάμβανε ένα ταξίδι 2 εβδομάδων εργασίας σε ξενοδοχεία της Ρώμης.

Εργασιακή Ένταξη ΑμεΑ: Το Ρέθυμνο πάει στη Ρώμη
Η πρώτη εβδομάδα από τις 12 Νοεμβρίου ήδη κύλησε όλο ευχάριστες εκπλήξεις.

Εργασιακή Ένταξη ΑμεΑ: Το Ρέθυμνο πάει στη ΡώμηΗ Ειρήνη, ο Μιχάλης, η Γεωργία, ο Φραγκίσκος με την υποστήριξη της Ειρήνης Κλάδου Προέδρου του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου και του Παύλου Μελισσινού, Διευθυντή δομών και δράσεων, βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον τετράωρης καθημερινής εργασίας σε δύο μεγάλα, νεανικά ξενοδοχεία της Ρώμης το ROMA SCOUT CENTER και το ROME HELLO.

Εργασιακή Ένταξη ΑμεΑ: Το Ρέθυμνο πάει στη ΡώμηΤο αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό τόσο στη συνεργασία με τους φορείς υποδοχής, όσο και στην απόδοση των εργαζομένων ατόμων από το Ρέθυμνο.

Οι νεαρές και νεαροί εργαζόμενοι μπήκαν στα καθήκοντά τους με μια μικρή υποστήριξη, έγιναν αγαπητοί και συνεχίζουν κάθε μέρα και καλύτερα. Ονειρεύονται μάλιστα για το εργασιακό τους μέλλον ήδη. Η αρχή έγινε. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι στην Ελλάδα θα ανατραπεί η ανασφάλεια και ο φόβος και θα ανοίξουν διάπλατα άμεσα οι ορίζοντες για την εργασία ατόμων με αυτισμό και νοητικές αναπηρίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος