Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Κανονισμό αριθ. 1335/2013 της Επιτροπής της ΕΕ της 13ης Δεκεμβρίου 2013 για τα πρότυπα εμπορίας του ελαιολάδου είναι προαιρετική η διάθεση του ελαιολάδου σε κλειστές επώνυμες μικρές συσκευασίες στη μαζική εστίαση (εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ).

Η Ελλάδα είναι η μόνη ελαιοπαραγωγός χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει σχετική νομοθετική ρύθμιση 3 χρόνια μετά! Και όμως όλοι μιλάνε για την προστασία και ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντος αλλά και την προστασία του καταναλωτή. Εκτιμάται ότι η ποσότητα ελαιολάδου σε αυτή τη συσκευασία θα ξεπερνούσε τους 40 χιλ. τόνους. Επιπλέον, αποτελεί ένα αποτελεσματικό και χωρίς κόστος τρόπο διαφήμισης των ελληνικών ελαιολάδων σε ντόπιους και τουρίστες.
Γιατί δεν προωθούν τη σχετική νομοθετική ρύθμιση οι βουλευτές της Κρήτης; Θα τολμήσουν το ΥΠΑΑΤ και η Γ.Γ. Καταναλωτή ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου;
Κ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος