Επιχείρηση διάσωσης στην Παλαιόχωρα Χανίων – Νεκρός ο 70χρονος Ιταλός πεζοπόρος

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εντοπισμού ενός 70χρονου Ιταλού πεζοπόρου που αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ περπατούσε μαζί με την παρέα του σε ένα μονοπάτι που ήταν σε δύσβατο σημείο το μονοπάτι από το Γιαλισκάρι προς την Σούγια.

Άμεσα ενημερώθηκε το 112 και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής του.

Οι 15 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΟΔΕ Χανίων που κλήθηκαν προς βοήθεια, κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον μεταφέρουν στην παραλία από όπου με ιδιωτικό πλωτό μέσο στις 17.00 μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο με προορισμό το Νοσοκομείο Χανίων καθώς εξακολουθούσε να μην έχει τις αισθήσεις του παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες ανάνηψης και ΚΑΡΠΑ που του έγιναν. Στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κινητοποιήθηκαν επίσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και δύο ελικόπτερα για τον εντοπισμό του.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής αναφέρει για την επιχείρηση διάσωσης

Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2025, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για παροχή βοηθείας σε ηλικιωμένο αλλοδαπό, από δύσβατο σημείο της Δ.Ε. Πελεκάνου, του δήμου Kαντάνου -Σελίνου της Π.Ε. Χανίων Kρήτης.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καστελίου (Κισσάμου), των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Καμπανού και Κανδάνου,  της 19ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και  Εθελοντές, καθώς και δυο (2) ελικόπτερα του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.

Ο ηλικιωμένος αλλοδαπός, αφού εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο της ανωτέρω περιοχής, με συντονισμένες ενέργειες μεταφέρθηκε στην ακτογραμμή. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ιδιωτικό πλωτό μέσο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, όπου και παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β..

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2025.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Δήμητρα Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος