Επίθεση σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από Αμερικανούς στρατιώτες καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Επίθεση σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Πρόκειται για ένα περιστατικό, που συνέβη στο Ενετικό Λιμάνι και συγκεκριμένα στην οδό Πλουμιδάκη – όταν δύο 15χρονα κορίτσια δέχθηκαν -σύμφωνα με την καταγγελία- επίθεση από Αμερικανούς στρατιώτες του αεροπλανοφόρου “USS Gerald R. Ford” στη Σούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το ένα κορίτσι, παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον ένα στρατιώτη, ενώ ένας δεύτερος στρατιώτης, χειροδίκησε σε βάρος 15χρονης μαθητείας. Οι γονείς των κοριτσιών δεν υπέβαλαν μήνυση. Σε παρόμοιο επεισόδιο,  οι Αμερικανοί στρατιώτες επικαλούνται την προνομιακή διάταξη της ετεροδικίας, ζητούν δηλαδή η υπόθεση τους να εκδικαστεί σε αμερικανικό έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με απόφαση του Δήμου Χανίων, η οδός Πλουμιδάκη έκλεισε για τους πολίτες, προκειμένου να σταθμεύουν τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους στρατιώτες στην πόλη για αναψυχή.


Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Και πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από την παραμονή τους εδώ, αφού πρώτα απαγορεύτηκε στους κατοίκους της πόλης η χρήση της οδού Πλουμιδάκη, μεθυσμένοι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρα-τιώτες επιτέθηκαν σε δυο 15χρονα κορίτσια με χαστούκια και μπουνιές, στην περιοχή του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων! Και δεν είναι η πρώτη φορά!… Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να τους μαζέψουν! Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δώσει τη δική του απάντηση σε όλα αυτά, μέσα από τον αγώνα του για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος