Επιστημονική Εσπερίδα για τα αυτοάνοσα νοσήματα στο Ρέθυμνο

Μια επίκαιρη επιστημονική Εσπερίδα συνδιοργανώνουν η Κοινωνική Υπηρεσία και του Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από το ΠΑΓΝΗ, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης, ιδιώτες επαγγελματίες υγείας, μιλούν για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα παρέχοντας μας έγκυρη επιστημονική γνώση, ενημέρωση και οδηγίες για τη διάγνωση και αντιμετώπιση τους.

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις θα εστιάσουν στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την απομυελινωτική νόσο κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) και τη σχέση της με το Φύλο, τη νόσο Chron και πώς εξελίσσεται από την παιδική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή, την ψωρίαση με αναφορά στους μύθους και τις αλήθειες που περιβάλλουν την ασθένεια, την ψυχολογική προσαρμογή των ασθενών που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα καθώς και τη διαχείριση αυτοάνοσων νοσημάτων στην εφηβεία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εισηγήσεων θα παρουσιαστεί το έργο και οι δράσεις του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης καθώς και η κατάθεση προσωπικής εμπειρίας πάσχοντος ατόμου.

Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 6 Απριλίου και θα διεξαχθεί διαδικτυακά κατά το χρονικό διάστημα 18.00 – 20.00 .

Οι ενδιαφερόμενες-οι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της, να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους επιστήμονες εισηγητές και να κάνουν τις παρεμβάσεις τους, παρακαλούνται να συνδεθούν με τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/87351862150?pwd=clJZNUpqNkdwdkNrZHh1REFBNkZFZz09

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος