Επικίνδυνη χωματερή στα Μυλωνιανά Χανίων, κοντά σε σπίτια

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα Μυλωνιανά, ένα χωριό 110 κατοίκων του Δήμου Χανίων. Μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και πολύ κοντά στον οικισμό, ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει το δρόμο σε χωματερή. Μπάζα, κλαδιά, λάστιχα ποτίσματος, κεραμίδια, πλαστικά, ακόμα και μαλλί προβάτων έχουν πετάξει στο σημείο, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ Χανίων, που έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, ενώ εγκυμονεί ακόμα και ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου Μιχάλης Τσουπάκης είπε στην ΕΡΤ πως “Πρόκειται για ένα τυφλό σημείο το οποίο ασυνείδητοι το χρησιμοποιούν χρόνια για να πετάνε εκεί μπάζα και άλλα αντικείμενα που απαγορεύεται. Ο έλεγχος εκεί είναι πολύ δύσκολος. Έχουμε κάνει και μήνυση, κόψαμε πρόστιμα, βάλαμε στο παρελθόν σύρματα και ταμπέλες τα οποία τα χάλασαν. Κυρίως είναι μπάζα από οικοδομές, οι δήμοι δεν παίρνουν μπάζα. Πρόκειται για ανεύθυνοτητα κάποιων που πάνε εκεί με τα φορτηγά και κάνουν ανατροπή. Κάποιες φορές σχεδόν κλείνει ο δρόμος στο σημείο. Διαμαρτύρομαι και εγώ μαζί με τους κατοίκους“.

Επικίνδυνη χωματερή στα Μυλωνιανά Χανίων, κοντά σε σπίτια

Όπως είπε ο Μιχάλης Τσουπάκης το επόμενο διάστημα συνεργείο του Δήμου θα κάνει εκ νέου απομάκρυνση των αντικειμένων αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά αν δεν αλλάξουν κάποιοι νοοτροπία το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. Στο μεταξύ οι κάτοικοι θα συνεχίζουν να ζουν 100 μέτρα από τη χωματερή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος