Ένωση Ξενοδόχων Χανίων: Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν

Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Η φετινή χρονιά δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Πέρσι υπήρχαν έντονα προβλήματα, φαίνεται όμως πια ότι πολύς κόσμος που είχε φύγει κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον ξενοδοχειακό κλάδο, επανέρχεται. Επομένως τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα. Πανελλαδικά λείπουν 60.000 θέσεις εργασίας, γίνονται ωστόσο προσπάθειες για μετακλητούς από τρίτες χώρες ενώ υπάρχει ενδιαφέρον να δουλέψουν άνθρωποι και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Ένωση Ξενοδόχων Χανίων: Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στην επέκταση της τουριστικής σεζόν αλλά και στη διαφοροποίηση των χωρών προέλευσης των επισκεπτών: «Πριν από 10 χρόνια οι Σκανδιναβοί ήταν το 75% της τουριστικής μας αγοράς. Σήμερα είναι κάτω από 40%, ενώ πρώτη εθνικότητα είναι πλέον οι Άγγλοι. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και σταθερής προσπάθειας να ανοίξουμε τον νομό σε νέες αγορές».

Ένωση Ξενοδόχων Χανίων: Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν

Επιπλέον, έκανε λόγο για αναβάθμιση και άλματα βελτίωσης ποιότητας που παρατηρείται σε καταλύματα ανεξαρτήτως τύπου και κατηγορίας. «Ακόμα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα και συγκεκριμένες περιοχές όπως η Κρήτη, είναι πολύ μπροστά από ανταγωνιστές άλλων χωρών. Εκεί που υποφέρουμε ακόμα είναι οι δημόσιες υποδομές οι οποίες χρειάζονται άμεση βελτίωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος