Έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Κρήτη – Συστάσεις στους ξενοδόχους

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2024 που συντονίζει η ∆ιεύθυνση ∆ηµ. Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, ζητείται η λήψη των απαιτούμενων μέτρων από τους επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών καταλυμάτων αναφορικά με τον καθαρισμό των κολυμβητικών δεξαμενών και του περιβάλλοντα χώρου τους, προκειμένου να μην δημιουργούνται ευνοϊκές εστίες για την ανάπτυξη κουνουπιών από τώρα και κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εντομολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, παρακαλούνται όλοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας που προτείνονται από τον οργανισμό, για την αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους:

· Κάλυψη των υπαίθριων δεξαμενών συγκέντρωσης νερού, ή των πηγαδιών με κατάλληλα καλύμματα, Τακτική αποστράγγιση των κατεστραμμένων δεξαμενών νερού ή των δεξαμενών που δεν χρησιμοποιούνται.

· Εκκένωση των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) κατά τους μήνες που δεν χρησιμοποιούνται ή κάλυψή τους με κατάλληλα εφαρμοστά καλύμματα.

· Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να µη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων, τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού, µε κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.

· Απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που μπορεί να μαζεύουν νερό (μικρά δοχεία, παιδικά παιχνίδια, καρότσια, κ.λπ.)

· Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες τακτικά.

· Καθαρισμός υδρορροών από τα φύλλα, ώστε να µην υπάρχει στάσιμο νερό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος