ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Προβληματισμός μετά και το περιστατικό ηλεκτροπληξίας καθηγητή (ηχητικό)

Εξιτήριο πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο καθηγητής Πληροφορικής του Πειραματικού Γυμνασίου,  που την προηγούμενη ημέρα είχε υποστεί ηλεκτροπληξία την ώρα του μαθήματος, όταν προσπάθησε να συνδέσει τον φορητό υπολογιστή του σε πολύπριζο.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Χρήστος Σουρουλής, επεσήμανε ότι οι έλεγχοι σεισμικότητας των κτιριακών υποδομών, αλλά και αυτοί που αφορούν στην καλή λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, είναι σπάνιοι.

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Προβληματισμός μετά και το περιστατικό ηλεκτροπληξίας καθηγητή (ηχητικό)

Επίσης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα στέγασης, αλλά και στις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου. «Τα παιδιά φιλοξενούνται «προσωρινά» εδώ και 20 χρόνια σε ένα δημοτικό σχολείο. Ένα ακόμα ειδικό σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο». Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ χαρακτήρισε τις συνθήκες που διαβιούν οι μαθητές των ειδικών σχολείων ως «συνθήκες τρώγλης, που δεν κάνουν ούτε για συμβατική εκπαίδευση.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στην επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς το 1ο ΕΠΑΛ είναι ένα τεράστιο σχολείο 800 περίπου μαθητών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να ελεγχθεί ή να γίνει σωστά το μάθημα. Μάλιστα το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ συστεγάζεται με το Πειραματικό Γυμνάσιο στο οποίο σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα.

Τέλος, στο Ρέθυμνο ακόμα και τώρα υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά, ειδικά στην Ειδική Αγωγή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος